Ohjelma 2015

Päivän monipuolisessa ohjelmassa on ajankohtaisia esityksiä, työpajoja, paneelikeskusteluja ja kierroksia. Ohjelma tulee vielä muuttumaan ja täydentymään, mutta nyt ennakkotietona esittelemme todella mielenkiintoisen ja ajankohtaisen kattauksen. Ohjelmaa kehitellään yhteisöllisesti Trellossa. Käy katsomassa viimeisin versio SomeTime2015-ohjelmasta Trellossa.

Esiintyjien kohdalla @nimi viittaa twittertunnukseen. Ota ainakin heidät seurantaan.

Vartiotupa

9.00 – Ilmoittautuminen alkaa! Twiittaa ”#sometime2015 #paikalla” | Vastaanottamassa aina iloiset SomeTimen hengettäret – Pauliina Mäkelä @PauliinaMakela & Maria Laitinen @Ordinare.
13.30 – 14.00 Antityöpaja – Laura Johansson & Karri Anttila
14.00 – 15.00 Laura Vuorio-Kuokka – Järjestösome työpaja (60 min)
15.00 – 15.30 Tero Toivanen – Koodaamisen sosiaalinen media – työpaja

Vartiotuvan ylätasanteelta:
15.00 – 16.00 Katleena Kortesuo - Linnakierros ”Keskiaika Uncovered – tätä et tiennyt historiastasi.

Vartiotuvasta löytyvät myös sponsoreiden esittelypisteet, joissa voit käydä tutustumassa toimintaan ja uuteen tekniikkaan.

Leivintupa yläkerta

9.00 – 10.00 Aamukahvit
10.00 – 12.30 ad hoc – vapaamuotoisesti – somevinkki työpajasessiot
12.00 – 13.30 Lounas ja päivän mittaan pidettäviä spontaaneja somevinkki-sessioita, joissa jaetaan vinkkejä osallistujien kesken.
13.30 – 15.30 ad hoc – vapaamuotoisesti – somevinkki työpajasessiot

18.00 Juhlaillallinen

Luentosali / Linna

10.00 – 10.10 Avajaissessio – 1. kerroksessa
10.10 – 10.40 Cristina Andersson – Robottien vallankumous ja uusi sosiaalinen media. (30 min)
10.45 – 11.15 Christina Forsgård – “Puolustautuminen propagandaa vastaan” (30 min)
11.20 – 11.50 Antroposeeni team – Antroposeeni – story & demo – (30 min ) + demo possibility during the day
12.00 – 13.00 Lounastauko
13.00 – 13.45 Elina Koivumäki Some-juridiikan ajankohtaiskatsaus (45 min)
13.50 – 14.20 
Terhi Aho – YouTube- ja muu sosiaalisen median optimointi – Esitys ja keskustelu ? (30 min)
14.20 – 14.50 Jari Jussila ja Olli Pirttilä - Mitä on suomalainen some-tutkimus ja miten some auttaa tutkimuksesta viestimisestä? (30 min)
14.50 – 15.20 
Antti Huttunen - Matkailu & some – uusia kuvioita (30 min)
15.20 – 15.50 
Jarkko Kurvinen - Kuinka muunnat sisältömarkkinoinnin myynniksi (30 min)
16.00 – 17.00 Päivän kohokohtia & päätössanat Jyrki Kasvi ja Pauliina Mäkelä -Avoimessa paneelikeskustelussa aiheena Somen valoisat ja pimeät puolet (30 min)

Leivintupa alakerta

13.30 – 14.00 Maija Haavisto – Viisi vuotta Twitter-kirjan jälkeen – Suomi-Twitter 2010-2020 20 min + 10 min keskustelua
14.00 – 14.30 Anne Stolt – Sosiaalinen media Suomessa – kirja – Esittely, tilannekatsaus & keskustelu (30 min)
14.30 – 15.00 Heikki Hallantie – Matka menneisyyteen, matka tulevaisuuteen ja matka itseen – 30 min

Linnantupa

Some Free Zone, jossa voi järjestää adhoc-tapaamisia pitkin päivää.

13.30 – 14.00 Tuija Aalto & Minna Takala – Some & median uudet haasteet – työpaja (30 min)
14.00 – 15.30 Tim Gorree & Laura Lehto – Game Workshop (90 min)

 

Esitykset / Työpajat

Sosiaalinen media uudistaa, muuttaa ja haastaa – toimialoja, ammatteja ja osaamista.  Miten some muuttaa mediaa, tutkimusta ja maailmaa? Näitä ajankohtaisia teemoja käsitellään seuraavissa sessioissa:

“Puolustautuminen propagandaa vastaan”
- Christina Forsgård @kittikatti

Robottien vallankumous ja uusi sosiaalinen media
- Cristina Andersson @winninghelix

Viisi vuotta Twitter-kirjan jälkeen – Suomi-Twitter 2010-2020
- Maija Haavisto @DiamonDie @twtrkirja

Sosiaalinen media Suomessa -kirja – esittely, tilannekatsaus & keskustelu
- Anne Stolt @ann_st

Some & median uudet haasteet – työpaja
- Tuija Aalto @tuija ja Minna Takala @MinLii

Some-juridiikan ajankohtaiskatsaus
- Elina Koivumäki @ElinaKoivumaki

Mitä on suomalainen some-tutkimus ja miten some auttaa tutkimuksesta viestimisestä?
- Jari Jussila @jjussila ja Olli Pirttilä @OlliPirttila

Matka menneisyyteen, matka tulevaisuuteen ja matka itseeni: Epätieteellinen, mutta tosiasioihin perustuva esitys ihmisistä ja yhteisöllisyydestä historian ja teknologian näkökulmasta. Mitä tämä merkitsee minulle yksilönä?
- Heikki Hallantie @HeikkiHallantie

Järjestösome-työpaja | #järjestösome
- Laura Vuorio-Kuokka @lauravuok

Matkailu & some – uusia kuvioita
- Antti Huttunen @AnttiHuttunen @Retkipaikka

Antroposeeni – story & demo | #antroposeeni
- Jyrki Pylväs @jpylvas1 & Tuomo Karvonen & Aki Ala-Kokko & Reina Skye 

Game Workshop – creative game workshop related to traveling
- Tim Gorree @DigiStar & Laura Lehto @IdeaPupu & Minna Takala @MinLii

Koodaamisen sosiaalinen media
- Tero Toivanen

Antityöpaja
- Laura Johansson & Karri Anttila

Paneelikeskustelu

Avoimessa paneelikeskustelussa aiheena Somen valoisat ja pimeät puolet
Jyrki Kasvin @jyrkikasvi ja Pauliina Mäkelän @PauliinaMakela johdattelemana – Somen valoisa puoli – auttaminen, oppiminen, rakkaus, jakaminen, hyväntekeväisyys versus Somen pimeä puoli – kiusaaminen, propaganda, raivo, stalkkaus, rikollisuus

Päivän päätteeksi käydään läpi yhdessä päivän kohokohtia.

 

Jotain aivan muuta

Linnakierros ”Keskiaika Uncovered – tätä et tiennyt historiastasi”
- Katleena Kortesuo @katleena
”Luulitko tietäväsi jotain keskiajasta? Viikinkisoturi Kadlin Vilkkusilmä kertoo totuuden Hämeen linnan historiasta. Kierros kestää noin 45 minuuttia. Tule kierrokselle. Siellä kerrotaan kaikki. Lähdeviitteitä ei tarvita, koska kaikki perustuu omaan kokemukseen.”

Päivän aikana voi järjestää vapaamuotoisen keskustelukävelyn läheiseen Linnanpuistoon tai Kaupunginpuistoon, tai tehdä Rantareittikierroksen – noin 6km & pidemmän kierros pyöräillen + 11 km. Aivan lähellä SomeTime-tapahtumaa Hämeen linnan pohjoispuolella järjestetään Museomarkkinat klo 10-17 Museo Militarian pihalla.

Osallistu #robomersu-kuvakisaan
SomeTimessä on tänä vuonna paikalla myös Vehon robottiauto noin klo 8.30 – 12.00. Ota kuva hashtagilla #robomersu, jaa se Twitterissä tai Instagramissa. Parhaan kuvan ottanut palkitaan.

 

Juhlaillallinen

Menu

Linnan vihersalaattia ja salaatinkastiketta (M, G)
Mozzarella-tomaattisalaattia (G)
Kirkas peruna-Chorizosalaatti kapriksilla M,G
Lämminsavulohta kananmuna-rucolapedillä M, G
Kruununleipomon leivät ja levitteet

xxx

Ylikypsää häränrintaa Marsala kastikeessa (M, G)
Uunissa haudutettua rosmariini-peruna-kasvispaistosta (M,G)

xxx

Pieni Sibelius leivos (VL)
Kahvi/Tee

Erikoisruokavaliot huomioidaan.