Ohjelma 2017

SomeTime2017 banner v.1.1 by Jatsi 1372x915 copy

Ilmoittaudu tästä mukaan!

Saaristokylpylä Kasnäs

9.00 – 9.50 (kesto: 50 min.) Ilmoittautuminen / Pauliina Mäkelä @PauliinaMakela ja Maria Laitinen @Ordinare

Aikataulu:

10.00 – 10:05 (kesto: 5 min.) Avaussanat

10.05 – 10.25 (kesto: 20 min.) Visuaalinen some valokuvien ja videoiden kautta / Karri Anttila @Kanttila

Vähän sitä, että miksi, mutta enemmänkin sitä, että miten. Miten voisi aloittaa videoiden ja kuvien kanssa ja mitä toisaalta ammattilainen voisi tarjota ja miten. Päälle ideaa miksi kuvia ja videoita.

10.25 – 10.35 (kesto: 10 min) 360-videot, virtuaalitodellisuus ja some yrityskäytössä / Liisa Siitonen

10.35 – 10.50 (kesto: 15 min.) Some-viestien tunnetilojen luokittelutyökalu / Vilma Vuori @VilmaVuori ja Jari Jussila @jjussila

SomeTime-tapahtumassa lanseerataan ensimmäistä kertaa Some-viestien tunnetilojen luokitteluun kehitetty työkalu, joka on avoimen lähdekoodin ratkaisu. Tapahtuman osallistujat pääsevät kokeilemaan työkalua omilla laitteillaan.

10.50 – 11.15 (kesto: 25 min.) Tapahtumien striimaus ja muu digitalisointi / Jarmo Lahti @jarmolahti , Infocrea Oy

Tapahtumien digitalisointi striimikeskeisesti mutta  kokonaisvaltaisemminkin. Jarmo myös demoaa itse käyttämillään laitteilla ja alustoilla “hieman tuhdimpaa tapahtuman digitalisointia kuin mihin kännykkä/tabletti -periscooppaukset tai -Facebook Live:ttämiset pystyvät – joille toki kuitenkin on paikkansa digitalisoinnissa”.

 11.15 – 11.25 (kesto: 10 min.) Kemiönsaaren kunta kertoo somekokemuksistaan / Gilla Granberg, Kemiönsaaren kunnan kehityspäällikkö

11.25 – 12.55 (kesto: 90 min.) Lounas

12.55 – 13.20 (kesto: 25 min.) Yhteisöhyvinvointi vs yhteisöpahoinvointi / Pauliina Mäkelä @PauliinaMakela ja Helmi Elina @rakshuFI

13.20 – 14.20 (kesto: 60 min.) Käyttäjätuottajat ja pelillinen some / Sonja Ängeslevä @souplala

Opitaan ja jaetaan pelaamalla kokemuksia reaaliaikaisesta käyttäjien tuottamasta somesta Kasnäsin kylpylähotellin ympäristössä.

14.20 – 14.40 (kesto 20min) WhatsApp-käyttö talotekniikan perustutkinto -koulutuksessa / Matti Karmaa @M_matti_K

Kuinka aikuiskoulutuksessa voidaan hyödyntää työssäoppimisessa ja valmistavassa koulutuksessa. Hyvää ja huonoa.

14.40 – 15.05  (kesto 25min) Muotialan ammattilaiset somessa / Sohvi Nyman @SohviN ja Roosa Blom @roosa_blom

Case: Olet ihana! tyylikirjan mallihaku sosiaalisen median avulla.

15.05 – 15.20 (kesto 15 min) Äänen käyttö sallittu / Sampsa Fabritius @sampsaf

Yleistyykö puhuttu media lähitulevaisuudessa? Podcast-ilmiö on vielä pieni, mutta kiinnostava. Millainen voisi olla tulevaisuuden puhemedia? Mitä jos kesälaitumilla voisi helposti jakaa ja kuunnella hyviä tarinoita?

15.20 – 15.35  (kesto 15 min) Metropolia Ammattikorkeakoulun digiloikkka

Alkuun Metropolian digipäällikkö Mari Virtasen videotervehdys, sitten Ilse Skog kertoo, mitä digi on Metropolian viestinnässä.

15.35 – 15.50 (kesto 15 min) Muistojen Nikkilä – paikkamuistojen joukkoistaminen somessa / Pilvi Nummi @pilvinummi

Jokainen muistelu muuttaa muistoa! Sipoossa on joukkoistettu Nikkilän vanhoihin rakennuksiin ja paikkoihin liittyviä muistoja ja kokemuksia. Miten muistelu onnistuu somessa? Sosiaalisen median sisältöjen hyödyntäminen alueiden kehittämisessä kiinnostaa nyt kaupunkisuunnittelijoita, mutta tässä tutkimuksessa kysymys on myös kuntalaisaktivismin tukemisesta.

Linkkejä: instagram.com/muistojennikkila , www.sipoo.fi/muistojennikkila

15.50 – 16.00 Loppusanat