Ohjelma 2014

Teema

Tulossa paljon ajankohtaista some-asiaa, mielenkiintoisia caseja Talkoopäivän hengessä, #SomeTimeAwards sekä jatkot Hamburger Börssissä. Samalle päivälle osuu myös mitä luontevimmin Worldwide Instameet (Meetup!). YouTubessa muutama videopyöräytys tiloista.

Workshoppien paikat ensi hätään Trellosta. Ohjelmaan päivitetään nyt myös paikat ja kerrokset.

9.00 Ovet aukeavat!

 

Logomo Aseman ohjelma

10.00-10.30 Tervetuloa Logomoon!

Johdatuksen tapahtumaan tarjoaa Logomo Byrån isäntäväki.

10.30-11.00 Tilastokatsaus Suomi-Twitter ja Suomi-Tube / Toni Nummela

11.00-11.30 Kuuluvatko ja näkyvätkö suomalaiset osaajat sosiaalisessa mediassa?

Minna ValtariSosiaalisen median käytön rooli asiantuntijatyössä kasvaa jatkuvasti. Mutta miten saisimme levitettyä twiittaamisen ilosanomaa ja rohkaistua entistä useampi lähtemään mukaan keskusteluun? Someco Oy:n toimitusjohtaja ja johtava konsultti Minna Valtari herättelee keskustelua.

 

11.30-12.30 Ruokailu

12.30-13.00 #järjestösome2014 – viestejä, verkottumista ja vaikuttamista / Piritta Seppälä, Viestintä-Piritta

13.00-13.30 Saavuta myyntiä älykkäällä digimarkkinoinnilla / Super Analytics

Ville Virtanen, Super Analytics

13.30-14.30 Eläköön sosiaalinen bisnes! / Aller Media

Janne PullinenKännyköitä on jo enemmän kuin hammasharjoja. Silti yritykset eivät juurikaan hyödynnä sosiaalista mediaa liiketoiminnassaan. Työpajassa esitellään sosiaalisen liiketoiminnan portaat sekä pohditaan, jaetaan ja opitaan, miten yritykset voisivat edelleen kasvattaa myyntiä tai tehostaa toimintaa sosiaalisen mediaan keinoin. Vetäjänä Janne Pullinen Aller Media Oy:stä. ?#?sosiaalinenbisnes

14.30-15.30 aPaja – SoMe yhteisömanagerin työssä / Pauliina Mäkelä ja Johanna Hytönen (Monttu)

15.30-17.00 #SomeTimeAwards!

17.00-17.30 Tilastoyhteenveto #SomeTime2014 -päivästä

Mitä tänään oikein tapahtui tunnisteella #SomeTime2014?

Duane Atkins EzyInsightsista kertoo!

 

Workshopeja

10.30-11.30 Robotisaatio (Humak 2. krs, Matti ja Teppo)

Robotisaatio etenee Suomessa. Tule kuulemaan ajankohtaista asiaa kansallisen robottistrategian käynnistyksestä, Suomen historian ensimmäisestä robottiviikosta sekä robottivierailuista Ruotsiin ja Venäjälle. Tässä workshopissa saat robotiikkaan liittyvää tietoutta, verkostoja sekä tapahtumia käyttöösi. Maailma muuttuu kovaa vauhtia, pysytkö mukana? Workshopin innostajana ja keskustelun avaajana on Kinda Oy:n muutosagentti Pauliina Mäkelä.

10.30-11.30 SXSW Suomen Turussa 2014? 2015!!! (Humak 2. krs, Seppo)

peter-greenSXSW, South By Southwest on vuosittainen musiikin, leffojen ja interaktiivisen median ammattilaisten kokoontuminen Austinissa, Texasissa. Sout by Southwest Suomessa on yhtäkuin Turku. Vuonna 2013 SomeTimen yksimielinen kommentti oli että SXSW Suomi = DBTL Turku. Olisiko nyt aika rakentaa Suomeen festarit jossa musiikin ja muun Live –viihteen lisäksi järjestetään seminaareja, messuja, pithcuksia, palavereja etc etc… Näitä kyselee jo 5 vuotta suomalaisia yrityksiä South By:hin vienyt Peter Green (Mobile Sensei, Senging Oy)

10.30-11.30 Ruisrock, Twitter ojennukseen! (Humak 2. krs, kirjaston työpöytä)

Ellen & MaisaRuisrock on yksi Suomen vanhimmista festareista ja kiinnittää joka kesä valtavan määrän nimekkäitä artisteja. Mutta pärjääkö Ruisrock vaativassa sosiaalisessa mediassa? Tule antamaan panoksesi Ruisrockin Twitter -tilin kehittämiseksi ja ideoimaan uutta SoMekypsempää viestintästrategiaa väittelyhenkiseen workshoppiin. Vetäjinä Ellen Into ja Maisa Mattila.

11.00-11.30 Aucorin Someparannusmonttu (Monttu, 1. krs.)

Somekriittinen AnssiEroon turhista palveluista, notifikaatioista tai vaikka Twitter-tileistä.

Liian montaa palvelua kokeillut sosiaalisen median koe-eläin A. Koskinen tilittää monikanavaisuuden hulluudesta. Mukana mahdollisesti vierailevana kriitikkona nimetön some-totaalikieltäytyjä (ei välttämättä vaivaudu paikalle).

12.30-13.30 Nuoret <3 #somessa (Humak Penthouse, 2. kerroksesta rappusia kolmanteen)

13.00-14.00 Käsillä tekeminen ja virtuaalisuus vrt. #taskuneuloosi (Humak 2. krs, Seppo)

Uusia kädentaitoja sekä työskentelytapoja voi oppia uudenlaisissa tapahtumissa, #taskuneuloosi -kokoontumisissa. Yhdessä tekeminen, yhteisöllisyys ja sosiaalinen media ovat tuoneet käsityöharrastajia yhteen Järvenpäässä, Tampereella ja Helsingissä. Ota oma käsityösi mukaan, jos haluat. Kinda Oy:n ja sosiaalisen median kiltteyden lähettiläs Pauliina Mäkelä käynnistää workshopin toiminnan ja vastaa sosiaalista mediaa koskeviin kiperiin kysymyksiin.

12.30-13.30 Talkoot-case: Pidä Saaristo Siistinä ry / tiedottaja Nora Forsman (Kirjasto, 1. kerros)

Workshopissa ideoidaan, miten sosiaalista mediaa käytetään päävälineenä jokavuotisen koko Suomen kattavan rantojensiivoustalkoopäivän järjestämisessä. Pidä Saaristo Siistinä ry on valtakunnallinen vuonna 1969 perustettu veneilijöiden ja vesilläliikkujien ympäristöjärjestö. Yhdistys toimii saaristo- ja rannikkoalueilla sekä Järvi-Suomessa.

Yhdistyksen tehtävänä ja päämääränä on pitää Suomen rannat ja saaristo puhtaina ja tukea veneilymahdollisuuksia kaikilla maamme vesistöalueilla. Yhdistys tekee konkreettisen jätehuoltotyön lisäksi ympäristökasvatustyötä.

12.30-13.30 Talkoot-case: Vanajavesisäätiö (Humak 2. krs, Kirjaston työpöytä)

Minna TakalaVanajavesisäätiön tarkoitus on tukea ja edistää Vanajaveden alueen vesistöjen, ympäristön ja maiseman tilan parantamista ja tähän liittyvää hoito-, tutkimus- ja kunnostustoimintaa. Some-talkoissa ideoidaan ja kerätään erilaisia esimerkkejä mahdollisuuksista käyttää sosiaalista mediaa yhteisöllisessä luonnonsuojelutyössä. Vetäjänä Minna Takala.

Jaana Nyström13.30-14.30 Google+ / Jaana Nyström (Monttu, 1. krs)

Käyttävätkö G+:aa muutkin kuin G-työntekijät? Google, onko sinulla varaa jättää se huomioimatta?

13.30-14.30 Teatteri Sosiaalisessa Mediassa (Humak 2. krs, Seppo)

peter-greenSoMettaminen näytelmien aikana kielletty (paitsi kulisseista #LiveZivago:) mutta mitä SoMessa voisi tapahtua ennen näytelmää, väliajalla ja näytelmän jälkeen.

Teatteri viihdemuotona on säilyttänyt muotonsa vuosisatojen ajan. ”Ensimmäiset ihmiset tulevat katsomaan kun toiset ihmiset esittävät kolmansia ihmisiä…” Järjestämässä Peter Green & Helsingin kaupunginteatteri.

13.30.-14.30 Instagram ja muut älypuhelinsovellukset avuksi visuaalisen sisällöntuotantoon (Kirjasto, 1. kerros)

Minna Valtari someco_eleonore_kuva_80Viestintä ja sosiaalinen media visualisoituu jatkuvasti eri uudistusten myötä. Tässä workshopissa ideoidaan, miten voidaan hyödyntää visuaalisuutta sosiaalisen median viestinnässä ja perehdytään erityisesti älypuhelimiin visuaalisen viestinnän mahdollistajina!

Workshopin vetävät Someco Oy:n toimitusjohtaja ja johtava konsultti Minna Valtari ja sisällöntuottaja Eleonore Lundell.

13.30 – 14.30 Kahoot – kuinka pelillistämisellä korvataan kalvosulkeiset? (Humak 2. krs, Matti ja Teppo)

synttariselfieEsitys koostuu kahdesta osasta. Ensin osallistut ”oppijana” pelillistettyyn luentoon digitaalisista tekijänoikeuksista ja sen jälkeen opit, kuinka voit korvata tylsät kalvosulkeiset Kahootilla. HUOM! Osallistuaksesi tarvitset älypuhelimen, tabletin tai läppärin.

Humanistisen ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkönä työskentelevä Jarmo Röksä vetää workshopin.

14.30-15.30 Talkoot-case: Uusi Lastensairaala 2017 -workshop (Kirjasto, 1. kerros)

Joulutalkoot_lastensairaalaUusi Lastensairaala 2017 lähti mukaan talkoocaseksi SomeTimeen. Tässä workshopissa ideoimme yhdessä tärkeälle hankkeelle uudenlaisia tapoja käyttää sosiaalista mediaa hyödyksi niin, että varoja saataisiin todella kerättyä.

Workshopin vetää Someco Oy:n toimitusjohtaja ja johtava konsultti Minna Valtari.

14.30-15.30 Osallistamisen ja yhteisöllisyyden työpaja (Humak 2. krs, Seppo)

MINNAMinna Janhonen Monkey Busineksesta innostaa osallistamiseen ja yhteisöllisyyden hyödyntämiseen työpajassa.

Minnan salainen ase on suurennuslasi, jonka läpi tarkastella asioita – linssi, jonka läpi katsottaessa esineet ja asiat näyttävät suurennetuilta.

14.30-15.30 SomeTimen järjestämisen kokemuksia ja tulevaisuuden suunnitelmia (3. kerros, Martela Showroom)

synttariselfieAlustajana Humanistisen ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkönä työskentelevä Jarmo Röksä, joka on ollut mukana järjestämässä SomeTime2014:a.

 

14.30-15.30 Talkoo-case: Valtakunnallisen pyöräilyjärjestön perustaminen (Humak 2. krs, kirjaston työpöytä)

Minna TakalaSuomeen ollaan perustamassa valtakunnallista pyöräily-yhdistystä. Facebookissa on Pyöräaktiivit -ryhmä eri pyöräjärjestöjen aktiivien yhteydenpitoon ja valtakunnallisen yhteistyön suunnitteluun. Sosiaalinen media tarjoaa paljon mahdollisuuksia järjestötoimintaan, työpajassa ideoidaan ja kerätään esimerkkejä erilaisista uusista toimintatavoista aktiiviseen valtakunnalliseen järjestötyöhön. Ideoinnin työpajan vetää Minna Takala.

14.30-15.30 YouTube-workshop (Humak 2. krs, Matti ja Teppo)

Koko päivän ajan: Kysy mitä vaan some-asiantuntijalta by Someco (1. krs, Someco)

Varaa oma 15 minuutin slottisi, jolloin voit kysyä sosiaalisen median konsultilta mitä tahansa!

Mitä olet aina halunnut tietää analytiikasta? by Super Analytics (3. krs, Super Analytics)

Ohjelma on alustava ja se tulee täydentymään lähempänä tapahtumapäivää!

Jatkot

Järjestetään Hamburger Börsissä Turun keskustassa

19–> Omakustanteinen coctail-tilaisuus (illallinen+juoma n. 15-20 €)

20-22 Vapaamuotoiset jatkot (pääsy #SomeTime2014-osallistujille)

22 alkaen ovet auki kaikille