Usein kysyttyä

Useimmin kysytyt kysymykset ja epätyypillisesti vastatut vastaukset

Mikä on SomeTime?  SomeTime on sosiaalisen median aktiivien vuosittainen kokoontuminen ja tapahtuma. SomeTime järjestetään yhteisöllisesti ja läpinäkyvästi talkoohengellä. Suunnitteluun ja toteuttamiseen voivat osallistua kaikki halukkaat ja kykenevät. Vuonna 2017 SomeTime järjestetään kahdeksannen kerran.

Mitä teen ensikertalaisena jos en tunne ketään? Tule paikalle ja liity joukkoon. Ilmapiiri on vapaa ja rento. Sinun ei tarvitse tuntea ketään tai kuulua mihinkään valmiiseen yhteisöön. Kiinnostus ja innostus riittävät. Jokainen meistä on ollut ensikertalainen.

Miksi valmista ohjelmaa (luentoja, alustuksia, otsikoita) on niin vähän? Kyse ei ole seminaarista tai konferenssista. Tärkeintä on osallistua vuoropuheluun. Voit kiinnittyä johonkin teemaan tai seurata mielenkiintoista persoonaa tai porukkaa. Vältämme mahdollisimman paljon tilannetta, jossa yksi puhuu tunnin ja 100 kuuntelee.

Paljonko osallistuminen maksaa? Vuoden 2017 tapahtuma on maksuton.

Mihin pitää ilmoittautua? Ilmoittaudu joka tapauksessa mukaan Sometime 2017:een tämän linkin kautta. Lisäksi jos haluat majoittua, niin varaa itsellesi yöpymiset tästä.

Kuinka monta osallistujaa SomeTime-tilaisuuksissa on? Arvioimme, että paikan päälle mahtuu reilu 100 osallistujaa. Etäosallistujia kiinnostusten mukaan. Vuonna 2013 SomeTimen päälähetystä seurasi yli 1600 henkeä.

Miksi erikseen verkkosivut, wiki, FB-ryhmä sekä lukuisat sosiaalisen median kanavat? Kullakin on oma paikkansa. Sivut on suunnattu enemmän viestintä- ja markkinointihenkisesti, wiki info- ja suunnittelulähtöisesti, FB-sivut reaaliaikaiseen keskusteluun sekä muut sosiaalisen median kanavat kukin omaansa. Kutakin välinettä ylläpitävät ja kehittävät eri ihmiset vapaaehtoisesti ilman erillistä korvausta.

Mitä ovat track, työpaja ja meetup ja miten ne eroavat toisistaan?

Track on tietty teema/yhteisö, jota sen kehittäjä halua jakaa osallistujien kanssa tilaisuudessa ja myöhemminkin. Esimerkiksi Oppiminen voisi olla yksi tällainen.

Työpaja on samahenkisten ihmisten ryhmäkokoontuminen, jossa on valittu teema, aihe ja virittäjä, jonka puitteissa sessiossa työskennellään. Työpajassa voidaan käsitellä vaikka jotain välinettä tai oppimisympäristöä.

Meetup on samasta aiheesta kiinnostuneiden spontaani kokoontuminen jossa tutustutaan toisiin. Meetup-teema voi olla vaikkapa pohjoissuomalaiset, WordPress, tai Live TaskForcen kehittämät streamausratkaisut

Mikä on Live Task Force? Live Task Force on teknologiaosaajien joukko, joka on aiemmin vastannut striimauksesta etäosallistujille sekä muista asennuksista ja säädöistä. Mukana ovat olleet kuluneiden vuosien varrella mm. Toni Nummela ja Sami Voutilainen sekä noin sata muuta vapaaehtoista.

Miten voin itse olla avuksi? Levitä sanaa ja linkkejä verkossa sidosryhmillesi. Ilmoita itsesi talkoojengiin (vastaanotto, sisällöntuotanto, meetup-kokoonkutsuja). Ryhdy virittäjäksi.