1 COMMENTS
UKK_pallo_2

UKK

Useimmin kysytyt kysymykset ja epätyypillisesti vastatut vastaukset

Mikä on SomeTime?  SomeTime on sosiaalisen median aktiivien vuosittainen kokoontuminen ja tapahtuma. SomeTime järjestetään yhteisöllisesti ja läpinäkyvästi talkoohengellä. Suunnitteluun ja toteuttamiseen voivat osallistua kaikki halukkaat ja kykenevät. Vuonna 2012 SomeTime järjestetään kolmannen kerran.

Mitä teen ensikertalaisena jos en tunne ketään? Tule paikalle ja liity joukkoon. Ilmapiiri on vapaa ja rento. Sinun ei tarvitse tuntea ketään tai kuulua mihinkään valmiiseen yhteisöön. Kiinnostus ja innostus riittävät. Jokainen meistä on ollut ensikertalainen.

Miksi valmista ohjelmaa (luentoja, alustuksia, otsikot) on niin vähän? Kyse ei ole seminaarista tai konferenssistä. Tärkeintä on osallistua vuoropuheluun. Voit kiinnittyä johonkin teemaan tai seurata mielenkiintoista persoonaa tai porukkaa. Vältämme mahdollisimman paljon tilannetta, jossa yksi puhuu tunnin ja 100 kuuntelee.

Paljonko osallistuminen maksaa? Koska tällä ei tavoitella voittoa  vastaus on että todennäköisesti nolla euroa. Ainot kulut voivat liittyä ruokailuun. Kallein maksu toistaiseksi on ollut 20 euroa.

Mihin pitää ilmoittautua? Ilmoittautua voit etukäteen verkossa tai paikanpäällä. Ilmoittautumisella pyritään huomiomaan mittasuhteet sekä mahdollistamaan verkostoituminen

Kuinka paljon osallistuu SomeTime2012-tilaisuuteen? Arviomme on että 150-200 osallistujaa paikan päälle ja etäosallistujia kiinnostusten mukaan.

Miksi erikseen verkkosivut, wiki ja FB-ryhmä? Kullakin on oma paikkansa. Sivut on suunnattu enemmän viestintä- ja markkinointihenkisesti, wiki info- ja suunnittelulähtöisesti ja FB-sivut reaaliaikaiseen keskusteluun. Kutakin välinettä ylläpitävät ja kehittävät eri ihmiset vapaaehtoisesti ilman erillistä korvausta.

Mitä ovat track, työpaja ja meetup ja miten ne eroavat toisistaan?

Track on tietty teema/yhteisö, jota sen kehittäjä halua jakaa osallistujien kanssa tilaisuudessa ja myöhemminkin. Esimerkiksi Muuttuva työ voisi olla yksi tällainen.

Työpaja on samahenkisten ihmisten ryhmäkokoontuminen, jossa on valittu teema, aihe ja virittäjä, jonka puitteissa sessiossa työskennellään. Työpajassa voidaan käsitellä vaikka jotain välinettä tai oppimisympäristöä.

Meetup on samasta aiheesta kiinnostuneiden spontaani kokoontuminen jossa tutustutaan toisiin. Meetup-teema voi olla vaikkapa pohjoissuomalaiset, WordPress, tai Live TaskForcen kehittämät streamausratkaisut.

Mikä on TaskForce? Taskforce on teknologiaosaajien joukko, joka on aiemmin vastannut striimauksesta etäosallistujille sekä muista asennuksista ja säädöistä. Mukana ovat mm. Toni Nummela ja Sami Voutilainen.

Miten voin itse olla avuksi? Levitä sanaa ja linkkejä verkossa sidosryhmillesi. Ilmoita itsesi talkoojengiin (vastaanotto, sisällöntuotanto, meetup-kokoonkutsuja). Ryhdy virittäjäksi.

Vesa Ilola

  • digikim

    Sivulla voisi lukea ekana myös se, että mikä on SomeTimen tavoite ja tarkoitus.